Milvea

Allting började med frågan: hur mycket är en människas liv värt, egentligen? Hur mycket av det du har kan du tänka dig att ge upp eller avstå för en annan människas skull? Vad skulle du egentligen ge för att rädda någon från lidande och för tidig död?

När man ser på de som verkligen är fattiga, de som lämnar nära och kära för en osäker och förnedrande försörjning, de som bokstavligen säljer sig själva utan vare sig mycket till val eller förtjänst – när man verkligen ser dem – då begriper man äntligen att det är så lite de behöver av något jag har så mycket av.

De här globala skillnaderna känner vi alla till. Ibland kommer de oss närmare, men oftast är de väldigt fjärran. Och när vi ibland vill hjälpa då kan allt kännas så diffust – stora organisationer, mål som inte har någon konkret innebörd för oss egentligen.

Det är här Milvea börjar. Vi måste förstås förändra världen ett steg i taget. Vi måste rädda en människa åt gången. En konkret annan människa i taget. Ett ansikte, ett levnadsöde, en människa som vi faktiskt kan se resa sig ur det gamla- till ett nytt liv.

Vi har en folder här och ett affisch här.

 

Kommentera