Var ett ljus i mörkret

Var ett ljus i mörkret!

Det har säkerligen inte undgått er att Nepal befinner sig i en akut kris till följd av jordbävningen som drabbade landet 25 april. Dödssiffrorna är höga och förödelsen ofattbar.

11216496_908404885889675_1436909719_nJag har genom mitt projekt Milvea (http://milvea.se/) hjälpt kvinnor i Nepal som utsatts för trafficking med utbildning och jobb sedan 2013 och tack och lov har alla våra kvinnor klarat sig. Jordbävningen har dock skadat vår produktionsbyggnad och produktionen ligger därför nere för närvarande.

Vad värre är har en av våra sömmerskor, Radhika ( http://milvea.se/produktionen/radhika/ ) också drabbats av att familjens hus blivit förstört, så hon och hennes familj är nu hemlösa. Som så många andra äger de kläderna på kroppen men inte mer än det som stått att rädda.

Vi vill nu be om er hjälp att få henne och hennes familj på fötter!

Det finns många som samlar in pengar till Nepal just nu och jag kan inte lämna något annat skäl att hjälpa just Radhika än hennes redan mörka bakgrund. Men för alla oss som på olika sätt har trott på och stöttat Milvea och arbetet för att sätta tidigare traffickerade kvinnor på fötter finns förstås en personlig koppling!

Hittills har vi sagt nej till gåvor och bidrag och bett er som vill stödja oss att köpa kläderna kvinnorna syr. Nu är den vägen stängd. Vi ber därför om ert stöd.

Bidra till insamlingen på BG 155-5366 (Milvea). Märk inbetalningen ”Radhika”.

Med hopp,

Mikael Lestander

Projektledare Sverige, Milvea

070-314 07 63

This entry was posted in Övrigt. Bookmark the permalink.

Kommentera